مزیت های استفاده از شبکه های کامپیوتری
شبکه کامپیوتری، مجموعه ای از کامپیوترهای مستقل است که با هدف اشتراک گذاری منابع و داده ها به یکدیگر متصل شده اند. البته، به غیر از کامپیوتر، دستگاه های دیگری مثل مودم، روتر (مسیریاب)، سوئیچ و هاب هم در این گردهمایی نقش دارند و ارتباط سیمی یا بی سیم بین کاربران را راحت تر می کنند.
شبکه های کامپیوتری از انواع نودها مانند سرورها، سخت افزارهای شبکه، کامپیوترهای شخصی و لینک های ارتباطی تشکیل شده اند. نودهای موجود در انواع شبکه های کامپیوتری از مجموعه قوانین و پروتکل های خاصی پیروی می کنند. تا نحوه ارسال و دریافت داده ها با اصول خاصی انجام شود.
هدف از ایجاد شبکه کامپیوتری
- به دلیل اشتراک منابع، برنامه ها مجبور نیستند روی یک سیستم واحد اجرا شوند
- استفاده اشتراکی از منابعی مثل چاپگرها، درایوها و لوازم جانبی دیگر باعث کاهش هزینه ها می شود
- با خرابی و اختلال در یک سیستم، کل شبکه از کار نمی افتد و با جایگزین کردن سیستم خراب با یک سیستم جدید، مشکل شبکه حل می شود
- اضافه کردن پردازنده یا کامپیوترهای بیشتر، کار سادهای است
- دسترسی به اطلاعات از راه دور، دسترسی به اینترنت، ایمیل و… با شبکه امکان پذیر است
- …
انواع شبکه های کامپیوتری براساس ویژگی های مختلف:
شبکه های کامپیوتری براساس اندازه، نوع ارتباط، رسانه ارتباطی، معماری و توپولوژی تقسیم بندی شده اند که هر کدام متناسب با ویژگی های خود، کاربردهای مخصوصی دارند که در ادامه به بررسی تک تک آنها می پردازیم:
- Local Area Network (LAN)
LAN پرکاربردترین نوع شبکه های کامپیوتری است که کامپیوترهای موجود در یک منطقه محلی (خانه، مدرسه، کتابخانه، مراکز آموزشی و…) را از طریق یک مسیر ارتباطی مشترک به یکدیگر وصل می کند. این نوع شبکه برای اتصال دستگاه های موجود در یک یا چند ساختمان (بسته به فاصله آنها) به کار می رود و فرقی نمی کند که رسانه بین دستگاه ها از نوع سیمی باشد یا بی سیم. ساده ترین نوع شبکه LAN، اتصال کامپیوترها به یک پرینتر در خانه یا اداره است. البته، تعداد دستگاه های موجود در شبکه محلی نمی تواند بیشتر از 5000 باشد. نیاز دائم به مدیریت، هزینه اولیه نصب نسبتا بالا و امکان دسترسی کاربران غیر مجاز به داده های حساس از معایب اصلی این نوع شبکه هستند.
- Campus Area Network (CAN)
این شبکه از اتصال چند شبکه LAN به وجود می آید و منطقه جغرافیایی خاصی را پوشش می دهد. این شبکه از LAN بزرگتر و از MAN کوچکتر است و معمولا در مکان هایی مثل مدارس، دانشگاه ها و… استفاده می شود. CAN ها این امکان را به کاربران می دهند که فایل ها و داده های خود را به سرعت در شبکه به اشتراک بگذارند و ماندگاری داده ها در شبکه باعث کاهش تاخیر در ارسال و دریافت داده ها می شود. افزودن امکاناتی مثل فایروال های امنیتی، مسدود کردن دستگاه های ناامن، کنترل دسترسی و… باعث افزایش امنیت این نوع شبکه های کامپیوتری می شود.
- Metropolitan Area Network (MAN)
MAN برای اتصال شبکه های کامپیوتری LAN به کار می رود و از لحاظ جغرافیایی قادر به پوشش یک شهر یا شهرک است. معمولا سازمان های دولتی برای اتصال شهروندان و صنایع خصوصی از این نوع شبکه استفاده می کنند. فیبرنوری، رسانه ای است که بیشتر برای این نوع شبکه های کامپیوتری استفاده می شود و همین باعث برقراری سریع تر ارتباطات می شود.
- Wide Area Network
WAN مهم ترین و گسترده ترین شبکه کامپیوتری است که منطقه بزرگتری را پوشش می دهد. سیستم شبکه WAN میتواند یک اتصال LAN باشد که با استفاده از خطوط تلفن امواج رادیویی به شبکه های محلی دیگر متصل می شود. اینترنت بزرگترین شبکه WAN است که نقش بسیار مهمی در اتصالات بین المللی با فاصله بسیار زیاد دارد. معمولا این مدل شبکه ها توسط ارائه دهندگان خدمات ایجاد می شود تا برقراری ارتباط بین مشاغل، مدارس، دولت ها و عموم مردم جهان با محدودیت مکانی رو به رو نباشد.
گروه مهندسی نوین نت، با استفاده از برندهای مطرح جهانی در حوزه ایجاد و راه اندازی شبکه های کامپیوتری فعالیت دارد. تامین تجهیزات شبکه، اجرای زیرساخت شبکه های کابلی و بدون سیم، تنظیمات شبکه ها، برقراری امنیت این شبکه ها، مدیریت دسترسی کاربران در شبکه کامپیوتری، تعمیر و نگهداری زیرساخت، پشتیبانی از تجهیزات و تاسیسات شبکه های کامپیوتری و … از جمله خدمات قابل ارائه توسط گروه نوین نت برای مشتریان عزیز می باشد. گروه نوین نت با ایجاد شبکه و ارائه پلان شبکه به مشتریان، عیب یابی، شفافیت و دقت نگهداری شبکه های کامپیوتری را تسهیل می نماید و امکان نظارت مورد نیاز مدیران سازمان ها از تجهیزات و دارائی های کامپیوتری و شبکه ای به راحتی میسر خواهد بود.