تفاوت آنتی ویروس های تحت شبکه و کاربرد آن ها
آنتی ویروس تحت شبکه چیست؟
آنتی ویروس تحت شبکه از مجموعه کاملی از نرم افزارهای امنیتی، ابزارهایی برای پشتیبان گیری، انواع ماژول های حفاظتی و امنیتی و نیز برخی از نرم افزارهای کاربردی تشکیل شده است. این مجموعه معمولا طراحی می شود تا از سامانه های تحت شبکه در برابر انواع ویروس ها، بدافزارها، تروجان ها و… محافظت نماید. مهم ترین و اصلی ترین وظیفه آنتی ویروس های تحت شبکه این است که از دارایی های سازمان مورد نظر محافظت کنند و اجازه ورود بدافزارها را به آن ها ندهند. در واقع این نوع آنتی ویروس ها باید در ابتدا بدافزارها را شناسایی کرده و سپس آن ها را حذف نمایند. همچنین این آنتی ویروس ها باید بتوانند هرگونه ردپایی را که از بدافزار برجا مانده است شناسایی کرده و آن را به صورت کامل پاک کنند تا اثری از بدافزار و یا نرم افزارهای مخرب بر روی شبکه باقی نماند.
مزایای آنتی ویروس تحت شبکه چیست؟
اولین مزیت آنتی ویروس تحت شبکه، محافظت دقیق از داده ها و اطلاعات سازمانی است. در واقع این نوع آنتی ویروس دارای لایه های متعدد و گوناگونی است که به صورت کاملا هوشمند و قدرتمند و با استفاده از پیشرفته ترین فناوری های موجود در جهان انجام وظیفه می نماید. یکی دیگر از مزایای بسیار مهم آنتی ویروس تحت شبکه این است که باعث می شود تروجان ها امکان گسترش در سطح شبکه را پیدا نکنند. کافی است یکی از سیستم های کامپیوتری که از شبکه استفاده می کنند به تروجان آلوده باشد، در چنین حالتی این امکان وجود دارد که همه فایل هایی که به صورت اشتراکی در شبکه وجود دارند نیز آلوده شوند. اما آنتی ویروس تحت شبکه به صورت گسترده از همه سرورهایی که می توانند اطلاعات مشترک کاربران را در شبکه به اشتراک بگذارند محافظت می کند و در نتیجه تروجان ها مجالی برای گسترش و نفوذ بیشتر به نودهای شبکه را نخواهند داشت.
آنتی ویروس تحت شبکه چگونه برای محافظت وارد عمل می شود؟
کافی است یکی از کابران شبکه تصمیم به دانلود فایلی بگیرد، آنتی ویروس تحت شبکه قبل از هرکاری فایل مورد نظر را بررسی می کند تا مطمئن شود که هیچ خطری شبکه و سیستم را تهدید نمی کند. اگر فایل به هر دلیلی ناشناخته و یا مشکوک بود، آنتی ویروس تحت شبکه آن را به قسمتی ارسال می کند که با عنوان Send Box شناخته می شود. در چنین فضایی دسترسی کاربران محدود می شود تا فایلی که مشکوک بوده است کاملا مورد بررسی قرار بگیرد. تا زمانی که فایل در لیست سفید آنتی ویروس قرار نگیرد بررسی ها ادامه پیدا می کند. توجه داشته باشید که اگر فایل مورد نظر در لیست سیاه قرار بگیرد، همه آنچه که تحت تاثیر قرار گرفته است، جمع آوری می شود و به بانک اطلاعاتی ضد ویروس منتقل می شود. بدین ترتیب امکان انتقال فایل آلوده به سایر ایستگاه های کاری در شبکه وجود نخواهد داشت. آنتی ویروس های تحت شبکه به صورت خودکار بانک اطلاعاتی خود را به روز می نمایند تا هرگونه مخاطره جدید منجر به خرابی در ساختار شبکه و فایل ها نشود. این به روزرسانی می تواند به صورت آنلاین یا آفلاین صورت پذیرد. در به روزرسانی آفلاین، سرور آنتی ویروس تحت شبکه یک بار آپدیت را از بانک اطلاعاتی شرکت تولید کننده آنتی ویروس دریافت می کند و کاربران شبکه آپدیت را از سرور دریافت می نماید اما در به روزرسانی آنلاین، هر نود در شبکه به صورت مستقیم آپدیت را از بانک اطلاعاتی شرکت تولیدکننده آنتی ویروس دریافت می نماید.
گروه مهندسی نوین نت امکان نصب و راه اندازی آنتی ویروس های تحت شبکه با برندهای مختلف را برای سازمان ها و نهاد های دولتی و شخصی دارا است. این امر با کانفیگ سرور این آنتی ویروس ها و ایجاد پالیسی های مختلف متناسب با نیاز سازمان یا مجموعه مشتری انجام خواهد شد.