بیش از 10 سال است به شرکت ها کمک می کنیم تا به اهداف مالی و تجاری خود برسند. Onum یک آژانس سئو محور مبتنی بر ارزش گذاری است.

ارتباط با ما
Windows Server

اشتراک گذاری مطلب:

معرفی نسخه های مختلف ویندوز سرور و کاربردهای آن

اینترنت امروزه به یکی از ابزارهای مهم زندگی و کسب‌وکارها تبدیل شده است. این ابزار خدمات گسترده و متنوعی را پوشش می‌دهد. به طور خلاصه، اینترنت شامل سه بخش اساسی است: کلاینت، روتر و سرور. کلاینت به هر فرد یا کاربری اطلاق می‌شود که جویای خدمات است. روتر به عنوان مسیر ارسال و دریافت خدمات عمل می‌کند. سرور نیز مرکز ارائه‌دهنده خدمات است. هماهنگی بین این اجزا از طریق سخت‌افزار و نرم‌افزار در لایه‌های مختلف انجام می‌شود. سیستم‌عامل‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های این هماهنگی هستند. برای راه‌اندازی و مدیریت سرورها، به سیستم‌عاملی نیاز داریم که تمامی ویژگی‌ها و زیرسامانه‌های ضروری برای خدمت‌رسانی به کاربران را فراهم کند.

انواع رایج سیستم‌عامل‌های سرور شامل لینوکس سرور، مایکروسافت ویندوز سرور، مک‌اواس سرور و سیستم‌عامل‌های قدیمی و از رده خارج NetWare هستند. مدیران شبکه‌ها می‌توانند براساس نیاز خود، سیستم‌عامل‌های لینوکسی و مایکروسافت ویندوز سرور را ارزیابی کرده و مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنند. در این مقاله، ما انواع سیستم‌عامل‌های سرور را بررسی کرده و ویژگی‌های هرکدام را توضیح خواهیم داد. با نوین‌نت همراه باشید.

تفاوت ویندوز دسکتاپ و سرور
Windows-Server0

سیستم‌عامل ویندوز دسکتاپ مایکروسافت، بدون شک محبوب‌ترین سیستم‌عامل میان کاربران است و بیش از ۷۵ درصد بازار را به خود اختصاص می‌دهد. بنابراین، احتمالاً حداقل یکی از نسخه‌های آن را استفاده کرده‌اید. ویندوز دسکتاپ مایکروسافت یک سیستم‌عامل گرافیکی است که امکان ذخیره فایل، اجرای نرم‌افزار و بازی‌های ویدئویی، پخش ویدئو و اتصال به اینترنت را فراهم می‌کند. این سیستم‌عامل تمام خدماتی را که برای مصرف‌کنندگان ضروری هستند، ارائه می‌دهد. همچنین، این دسته از سیستم‌عامل‌ها به طور قطع در بین ۱۰ سیستم‌عامل برتر از نظر هکرها قرار نمی‌گیرند.

مایکروسافت نسخه‌ای دیگر از سیستم‌عامل ویندوز را ارائه کرده است که خدمات ویژه‌ای برای سازمان‌ها و کسب‌وکارها فراهم می‌کند. این نسخه، ویندوز سرور نام دارد. ویندوز دسکتاپ با ویندوز سرور تفاوت‌های زیادی دارد. این تفاوت‌ها به دلیل نوع خدمات و کاربری هر دو سیستم‌عامل کاملاً بدیهی هستند. براساس تعریف مایکروسافت، ویندوز سرور مجموعه‌ای از سیستم‌عامل‌ها است که امکان مدیریت سیستم‌ها در سطح سازمانی، ذخیره داده‌های عظیم، اجرای سامانه‌ها و ایجاد مسیرهای ارتباطی را در کامپیوترهای سرور فراهم می‌کند.

سرورها معمولاً کامپیوترهای قدرتمندی هستند که برای کار مداوم طراحی می‌شوند و خدمات و منابعی را به سایر کامپیوترها ارائه می‌دهند. اما، تفاوت ویندوز دسکتاپ با ویندوز سرور چیست؟

شاید در نگاه اول نتوان تفاوتی میان ویندوز سرور و ویندوز معمولی پیدا کرد، به‌ویژه در رابط کاربری گرافیکی. ظاهر صفحه دسکتاپ در هر دو مشابه است و شامل نوار وظیفه، آیکون‌ها و دکمه استارت می‌شود. در واقع، هر ویندوز سروری که عرضه می‌شود، شباهت زیادی به نسخه ویندوز دسکتاپ منتشر شده در همان زمان دارد. ویندوز سرورها بر پایه ویندوز دسکتاپ توسعه داده می‌شوند. برای مثال، ویندوز سرور ۲۰۰۳ نسخه سرور ویندوز ایکس‌پی است. ویندوز سرور ۲۰۱۶ بر پایه ویندوز ۱۰ و ویندوز سرور ۲۰۱۹ بر پایه به‌روزرسانی ۱۸۰۹ ویندوز ۱۰ عرضه شده است. ویندوز سرور ۲۰۲۲ نیز آخرین نسخه سرور ویندوز ۱۱ است.

Windows-Server1

به‌طور کلی، می‌توان تفاوت‌های ویندوز سرور و ویندوز دسکتاپ را در سه دسته تقسیم‌بندی کرد:

1. مدیریت سازمانی در ویندوز سرور

ویندوز سرور با توجه به هدف خود در ارائه خدمات به کسب‌وکارها، شامل تعداد زیادی نرم‌افزار سازمانی می‌شود. این نرم‌افزارها یا به گفته مایکروسافت، سیستم‌عامل‌ها، هرکدام کاربردها و نقش‌های مجزایی دارند که به آن‌ها اصطلاحاً نقش (Role) گفته می‌شود. چند نمونه از سرویس‌های ویندوز سرور که بیشتر سازمان‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند عبارتند از:

  • اکتیودایرکتوری (Active Directory):

    به‌طور خلاصه، اکتیو دایرکتوری سرویس مدیریت کاربران درون یک شبکه است که به مدیر شبکه امکان تعریف سطح دسترسی و مجوز کاربران، دسترسی به فایل‌ها و پرینترهای اشتراک‌گذاری شده در شبکه و دیگر خدمات را می‌دهد.

  • DHCP: سرور DHCP یا پروتکل پیکربندی میزبان دینامیک (Dynamic Host Configuration Protocol)، فرآیند آدرس‌دهی به کامپیوترها و دستگاه‌هایی که به شبکه متصل می‌شوند را در سرور مدیریت می‌کند. برای مثال، مودم‌های وایرلس خانگی در مقیاس کوچک معمولاً این فرآیند را انجام می‌دهند، اما در سازمان‌ها و کسب‌وکارها که تعداد دستگاه‌ها بسیار بیشتر است، می‌توان از عملکرد فوق‌العاده DHCP در ویندوز سرور بهره‌مند شد.

  • فایل و ذخیره­ سازی: ایجاد سرور مخصوص فایل در شرکت‌ها یکی دیگر از موارد رایج راه‌اندازی سرور است. چنین سروری به سازمان این امکان را می‌دهد که داده‌های مهم را در محلی متمرکز نگه‌داری کرده و مجوز دسترسی به هر فایل را مشخص کند.

  • سرویس­ های پرینت: اگر کسب‌وکاری چندین پرینتر در سراسر ساختمان دارد، پیکربندی هرکدام به‌صورت جداگانه برای کارکنان آی‌تی دشوار و زمان‌بر است. به‌ویژه اگر بعد از مدتی بخواهند تغییراتی در آن‌ها اعمال کنند، باید به‌طور جداگانه سراغ همه پرینترها بروند. بنابراین، راه‌اندازی سرور پرینت موجب می‌شود که کامپیوترها به سادگی پرینترها را شناسایی کنند.
  • سرویس ­های به‌روزرسانی‌ ویندوز: کسب‌وکارها اغلب نمی‌خواهند که همه‌ی به‌روزرسانی‌های ویندوز فوراً اعمال شوند. بنابراین، با راه‌اندازی سروری به‌عنوان کنترل‌کننده‌ی به‌روزرسانی ویندوز، می‌توان به‌روزرسانی تمام کامپیوترهای درون شبکه را مدیریت کرده و قوانین خاصی را برای نحوه عملکرد آن پیکربندی کرد.

2. پشتیبانی وسیع سخت­ افزار در ویندوز سرور در مقایسه با ویندوز دسکتاپ

اکثر افراد درباره‌ی حداکثر ظرفیت حافظه‌ی رم در رایانه‌های خود نگرانی ندارند. در واقع، نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰ پرو می‌تواند تا ۲ ترابایت رم را پشتیبانی کند، در حالی که بیشتر کاربران به بیش از ۳۲ گیگابایت رم نیاز ندارند. بنابراین، نصب یک ترابایت رم چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. با این حال، آگاهی از این موضوع اهمیت دارد؛ زیرا با توجه به شباهت اساسی ویندوز دسکتاپ و ویندوز سرور، می‌توان پیش‌بینی کرد که ویندوز سرور نیز از ۲ ترابایت رم پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این، ویندوز سرور امکان پشتیبانی از ۶۴ سوکت CPU را دارد که بسیار بیشتر از دو سوکتی است که ویندوز ۱۰ پرو پشتیبانی می‌کند. همچنین، سیستم‌عامل سرور در استفاده از سخت‌افزار کارایی و بهره‌وری بیشتری نسبت به سیستم‌عامل دسکتاپ دارد.
شاید عجیب به نظر برسد، اما دلایل منطقی زیادی برای پشتیبانی از چنین مقدار سخت‌افزاری وجود دارد. سرور وظایف مهمی را برای صدها کاربر در یک سازمان انجام می‌دهد. بنابراین، توان بالا نه‌تنها منطقی بلکه ضروری است. برای مثال، سروری که چندین ماشین مجازی را اجرا می‌کند، به رم زیادی نیاز دارد تا بتواند عملکرد روان و سریعی ارائه دهد. برخی کسب‌وکارها نیز تعداد محدودی سرور تهیه می‌کنند و با نصب ماشین‌های مجازی مبتنی بر ویندوز سرور، آن‌ها را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کنند تا سرویس‌های مختلفی را مدیریت کنند.

3. ویندوز سرور ویژگی­ های فرعی ندارد

یکی از ویژگی‌های مهم ویندوز سرور، پشتیبانی از تعداد بیشتری اتصال شبکه است. در حالی که ویندوز دسکتاپ تنها از ۱۰ تا ۲۰ اتصال هم‌زمان پشتیبانی می‌کند، ویندوز سرور با توجه به سخت‌افزار موجود، می‌تواند از تعداد بسیار بیشتری اتصال پشتیبانی کند. علاوه بر این، ویندوز سرور همچنان ویژگی‌های اصلی کاربری مانند Command Prompt و ابزارهای مدیریتی سیستم‌عامل و شبکه را حفظ کرده است. با این حال، بسیاری از قابلیت‌های مناسب برای کاربران عمومی، به‌ویژه امکانات سرگرمی، در ویندوز سرور وجود ندارند. برای مثال، در نسخه‌های ویندوز سرور 2016 و 2019 خبری از Microsoft Store و Cortana نیست. حتی در ویندوز سرور 2019، کاربران باید به‌صورت جداگانه مرورگر Microsoft Edge را دانلود کنند.

ویندوز سرور امکان ورود به حساب کاربری مایکروسافت را به کاربران نمی‌دهد؛ زیرا این سیستم‌عامل برای استفاده‌های سازمانی و تجاری طراحی شده است و در چنین محیط‌هایی، ابزارهای مخصوص کاربران معمولی کارایی چندانی ندارند. علاوه بر این، برخی از اپلیکیشن‌ها حتی پس از نصب نیز روی ویندوز سرور اجرا نمی‌شوند. دلیل این موضوع آن است که بسیاری از برنامه‌ها پیش از اجرا، نسخه سیستم‌عامل را بررسی می‌کنند و در صورت تشخیص ویندوز سرور، فرآیند اجرا را لغو خواهند کرد.
به‌طور کلی، ویندوز سرور محیطی بسته‌تر و کنترل‌شده‌تر دارد. تا چندی پیش، این سیستم‌عامل همچنان از مرورگر Internet Explorer به‌صورت پیش‌فرض استفاده می‌کرد. همچنین، تنظیمات امنیتی آن به‌شکل محدودتری پیکربندی شده‌اند؛ امری که کاملاً منطقی است، زیرا هزینه‌های ناشی از آسیب‌پذیری و نفوذ به یک سرور به‌مراتب بیشتر از یک کامپیوتر خانگی یا اداری خواهد بود.

 

مقایسه نسخه های ویندوز سرور

تکامل ویندوز سرور هم‌زمان با آغاز هزاره جدید سرعت گرفت. در سال 2000 میلادی، مایکروسافت در اقدامی مهم، نام سیستم‌عامل‌های سرور خود را تغییر داد و عبارت NT (مخفف New Technology) از نام آن حذف شد. به این ترتیب، نسخه جدید با نام ویندوز سرور 2000 منتشر شد. از آن زمان به بعد، هر نسخه جدید این سیستم‌عامل بر اساس سال انتشار نام‌گذاری شد.

Windows-Server2

ویندوز سرور ۲۰۰۰ پایه‌گذار بسیاری از ویژگی‌هایی بود که امروزه همچنان در سیستم‌عامل‌های ویندوز سرور مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله:

  • پشتیبانی از XML
  • ساخت Active Server Pages
  • Active Directory برای احراز هویت کاربران

ویندوز سرور ۲۰۰۰ در چندین ویرایش مختلف عرضه شد که هرکدام برای نیازهای متفاوت سرورها طراحی شده بودند. این ویرایش‌ها شامل Advanced Server، Data Center و Standard Edition بودند. آخرین به‌روزرسانی این سیستم‌عامل در سال ۲۰۰۵ منتشر شد.

ویندوز سرور 2003
Windows-Server3

انتشار ویندوز سرور ۲۰۰۳ را می‌توان یک نقطه عطف مهم در تاریخ سیستم‌عامل‌های سرور مایکروسافت دانست. اگرچه هزاره جدید با ویندوز سرور ۲۰۰۰ آغاز شد، اما نسخه ۲۰۰۳ بازنویسی عمیق‌تری را تجربه کرد.
مهم‌ترین هدف این تغییرات، کاهش نیاز به راه‌اندازی مجدد سیستم بود. با این تغییر، امکان نصب به‌روزرسانی‌ها و وصله‌های امنیتی بدون نیاز به راه‌اندازی مجدد فراهم شد و این قابلیت، توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
مایکروسافت همچنین ویژگی‌های امنیتی ویندوز سرور ۲۰۰۳ را بهبود بخشید و برای اولین بار، فریم‌ورک .NET را به‌صورت یکپارچه در این سیستم‌عامل سرور تعبیه کرد.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم ویندوز سرور ۲۰۰۳، قابلیت تعریف نقش (Role) برای سرور بود. این قابلیت به سیستم‌عامل اجازه می‌داد تا وظایف خاصی مانند DNS سرور را به‌صورت سفارشی تنظیم و مدیریت کند.

مایکروسافت همچنین ویرایش‌های متنوعی از این نسخه را منتشر کرد که شامل:

  • Standard
  • Advanced
  • Data Center
  • Windows Server 2003 Web Edition

ویرایش Web Edition به‌طور خاص برای سرورهای اینترنت طراحی شده بود.
مدتی بعد نیز، به‌روزرسانی نسخه ۶۴ بیتی برای ویندوز سرور ۲۰۰۳ عرضه شد تا از سخت‌افزارهای پیشرفته‌تر پشتیبانی کند.

ویندوز سرور 2008
Windows-Server4

ویندوز سرور 2008 سه سال بعد با به­ روزرسانی­ های درخور توجهی منتشر شد. این نسخه شاهد بهبود های بیشتری در اکتیودایرکتوری بود و تعییراتی را نیز در تعامل بین ویژگی­ های پشتیبانی نرم­ افزار سیستم­ عامل و سرویس­ های شبکه شامل می شد.

سیستم Hyper-V مایکروسافت ویژگی بزرگی به حساب می­ آمد که در نسخه ویندوز سرور 2008 معرفی شد. قابلیت مجازی­ سازی به کاربران ویندوز سرور اجازه داد تا ماشین­ های مجازی راه­ اندازی کنند که برای تیم­ های آی­تی اهمیت بسزائی داشتند. علت تعبیه چنین قابلیتی در ویندوز سرور عمدتا به دلیل تلاش برای جلوگیری از اتکای کاربران ویندوز سرور به نرم­ افزارهای مجازی­ ساز دیگر بوده است.

نسخه ویندوز سرور 2008 همچنین، ابزارهای جدید مدیریت نرم­ افزار با نام­ های Event Viewer و Server Manager را نیز در برداشت که این امکانات کنترل بیشتری روی فعالیت­ های مهم سرور برای مدیران شبکه به ارمغان می­ آوردند.

نسخه ویندوز سرور 2012
Windows-Server5

مایکروسافت در سال 2012 عملکرد جدیدی به ویندوز سرور 2012 اضافه کرد تا آن را برای رقابت در دنیای پردازش ابری آماده کند و حتی نسخه ویندوز سرور 2012 را با نام (Could OS) یا سیستم­ عامل ابری تبلیغ می­ کرد. به­ روزرسانی­ های نسخه ویندوز سرور 2012 متمرکز بر عملکرد Hyper-V بودند. بنابراین، این نسخه می­ تواند به صورت یکپارچه در هاست­ های محلی و … استفاده شود. چنین رویکردی باعث می­ شود تا معماری Hyper-V به سادگی با دیگر فناوری­ های ابری سازگار و قابل استفاده باشد. تغییرات خاص برای پشتیبانی از این قابلیت عبارتند از:

  • به­ روزرسانی سیستم ذخیره­ سازی با واسطه Hyper-V
  • افزودن سوئیچ مجازی Hyper-V
  • وجود Hyper-V Replication

از سویی دیگر، پاورشل (PowerShell) و Server Core نیز در نسخه ویندوز سرور 2012 به­ روز شدند. دیگر تغییر بزرگ در این نسخه ویرایش جدید Essentials در بین گزینه­ های نصب است که مناسب کسب و کارهای شبکه شده­ ی کوچک­تر است. درکل، ویندوز سرور 2012 چهار ویرایش، Essentials، Standard، Foundation، Datacenter را برای نصب ارائه می­ کند.

نسخه ویندوز سرور 2016
Windows-Server6

نسخه ویندوز سرور 2016 اولین نسخه­ ای بود که در آن Nano Server معرفی شد. این قابلیت، اجرای سرور کوچک­ تر با رابط کاربری محدود را ممکن می­ کند تا سرور را در برابر حملات احتمالی مقاوم­ تر کند. ویندوز سرور 2016 همچنین Network Controller را در نسخه­ ی دیتاسنتر معرفی کرد. این کنسول به مدیران امکان را می­ دهد تا تمام دستگاه­ های شبکه را اعم از فیزیکی و مجازی، از یک محل مدیریت کند.

علاوه بر این، برای پشتیبانی از به کارگیری کانتینرها (Container)، سیستم­ های ماشین مجازی به گونه­ ای بهبود یافتند تا بتوانند با داکر (Docker) به­ منظور پشتیبانی از رمزنگاری برای Hyper-V سازگار باشند. کانتینر در ویندوز سرور قابلیتی برای اجرا و فعال­سازی نرم­ افزارهای جانبی و نقش­ ها در محیطی مجزا و ایزوله است. مثل اینکه منابع مورد استفاده آن کاملا مشخص و مستقل است ولی گویی در ویندوز سرور دیگری درحال اجرا است. نسخه ویندوز سرور 2016 فقط دارای ویرایش­ های استاندارد و دیتاسنتر است. همچنین، نسخه­ ی R2 نیز برای ویندوز سرور 2016 منتشر نشد.

نسخه ویندوز سرور 2019
Windows-Server7

نسخه ویندوز سرور 2019 در اکتبر سال 2018 میلادی (1397) همراه چندین ویژگی جدید و مهم معرفی شد تا پاسخگوی نیاز رو به رشد حوزه­ ی شبکه باشد. از جمله تغییرات مشهود در ویندوز سرور 2019 می­ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نرم­ افزار Windows Admin Center: مرکز مدیریت ویندوز که قبلا Project Honolulu نامیده می­ شد، نرم­ افزاری تحت وب که برای ارائه یک مکان مرکزی برای مدیریت سرور طراحی شده است. این برنامه شامل ابزارهای وسیعی می­ شود که مدیران شبکه به صورت روزانه با آن ­ها سروکار دارند. در میان آن­ها مدیریت پیکربندی، نظارت بر عملکرد و مدیریت سرویس­ های فعال روی سرورهای مختلف وجود دارند. برنامه Windows Admin Center می­ تواند همراه ویندوز سرور 2019 به کارگیری شود. البته این برنامه با ویندوز سرور 2016 و ویندوز سرور 2012 R2 نیز سازگار است. علاوه بر این، مرکز مدیریت ویندوز حتی از سرورهایی که سیستم­ عامل­ های مختلف دارند نیز پشتیبان­ گیری می­ کند.
  • فناوری Hyperconverged Infrastructure (HCI): مایکروسافت از زمان ظهور Hyper-V در نسخه ویندوز سرور 2008 بیشتر به سمت مجازی­ سازی حرکت کرد. از این رو، آخرین نسخه منتشر شده تمام بهبودهای ماشین مجازی از زمان اولین نسخه را دربرمی­ گیرد که آن را تبدیل به یک HCI (زیرساخت فراهمگرا) واقعی می­ کند. ویژگی­ های فناوری HCI به مدیران شبکه امکان می­ دهد سرویس­ های مجازی را آسان­ تر و حتی بدون خارج کردن از سیستم، مدیریت کند. علاوه بر این، حتی می­ توان منابعی که از ماشین­ های مجازی پشتیبانی می­ کنند را به طور خودکار تنظیم کرد و مدیریت را بازهم آسان­ تر کرد. فناوری HCI در ویندوز سرور 2019 قادر است علاوه­ بر مراکز داده­ای به صورت نرم­ افزاری تعریف شده، مشتریان آن­ ها را نیز پشتیبانی کند.
  • قابلیت WSL: زیر سیستم ویندوز برای لینوکس (Windows Subsystem for Linux) به منظور اجرای برنامه­ های رابط کاربری گرافیکی لینوکس روی ویندوز طراحی شده است. البته حتی قبل از انتشار نسخه ویندوز سرور 2019 نیز این امکان وجود داشت. هرچند مایکروسافت یک زیر سیستم بومی سازگار با لینوکس به نام Shielded VMs for Linux طراحی کرد. این قابلیت به کارگیری برنامه­ های لینوکس در محیط ویندوز را آسان کرد.
  • قابلیت Microsoft Defender ATP: امنیت سایبری یکی از نگرانی­ های عمده­ ی سازمان­ هاست. به ویژه با در نظر گرفتن تهدیدهای مداوم پیشرفته در سازمان­ هایی که سرویس­ دهی همیشگی دارند. این حملات می­ توانند بسیاری از نرم­ افزارهای آنتی­ ویروس را با استفاده از حملات مهندسی اجتماعی مانند ایجاد پروفایل جعلی در رسانه­ های اجتماعی، Whaling و Spear Phishing راه­ هایی برای دستیابی و ورود به شبکه، پشت­ سر بگذارند. بدین ترتیب، داشتن سیستم حفاظت پیشرفته (ATP) برای حفظ داده­ ها و سیستم­ ها ضرورت پیدا می­ کند. مایکروسافت با درک این موضوع در بازار، MDATP یا همان Microsoft Defender Advanced Threat Protection را به عنوان بخشی از ویندوز سرور 2019 در دسترس کاربران قرار داد. قابلیت مایکروسافت ATP فراتر از نظارت فعالیت­ های مشکوک حساب­ های کاربری می­ رود. این برنامه امنیتی در واقع، فعالیت کاربران را ردیابی می­ کند، از ایجاد تغییر غیرمجاز در فایل­ های گزارش جلوگیری به عمل می­ آورد و به صورت خودکار حملات موجود را مورد تحقیق و بررسی قرار می­ دهد.
  • نسخه جدید Server Core: ویرایش Server Core ابتدا در نسخه ویندوز سرور 2008 معرفی شد که گزینه­ ای در هنگام نصب در اختیار کاربر قرار می­داد تا ویرایش نصب سبک­ تری از ویندوز سرور انجام دهد که منجر به حذف رابط کاربری گرافیکی و برخی ویژگی های غیر ضروری آن می­ شد. مایکروسافت در نسخه ویندوز سرور 2019 ویرایش Server Core را باز هم کوچک­ تر کرده است، طوری که انتخاب آن گزینه برای نصب 50 درصد از نصب ویندوز سرور 2019 با ویژگی­ های رابط کاربری گرافیکی فضا نیاز دارد. کاهش در اندازه سیستم­ عامل روی بهره­ وری کانتینر موجود برای ارائه­ ی نرم­ افزار به دستگاه­ های متعلق به کاربر نیز تاثیرگذار خواهد بود. با این حال، بهره­ وری کانتینرها با وجود کاهش سربار، همچنان امنیت لازم را برای نرم­ افزار حفظ می­ کنند.
نسخه ویندوز سرور 2022
Windows-Server8

نسخه ویندوز سرور 2022 با بهبود برخی عملکردها و همچنین حذف تعدادی از عملکردهای ویندوز سرور منتشر شد، اما بهبودهای امنیتی در این نسخه یکی از بخش­ های مهم به حساب می­ آید:

  • بهبود امنیت: بعد از معرفی ATP در ویندوز سرور 2019، نسخه ویندوز سرور 2022 فرصتی برای بهبود بیشتر امنیت فراهم کرده است که شامل Hardware root-of-trust، حفاظت از فریم­ ورک و VBS یا Virtualization می­ شود.
  • ذخیره­ سازی و مدیریت ابری: با گسترش روز افزون محبوبیت سرویس­ های ابری، مدیریت ابری و ذخیره­ سازی ابری اهمیت بیشتری پیدا می­ کنند. بهینه­ سازی­ هایی نظیر Hybrid Clouds با FOD در ویندوز سرور 2019 انجام شدند و اکنون ویندوز سرور 2022 مدیریت و ذخیره­ سازی ابری بهبود یافته را از طریق ابزار مدیریت محیط Azure-Arc و Store Migration Service فراهم ­می­ کند. این ابزار فرآیند انتقال سرورها بین ابرها و ماشین­ های مجازی را بسیار آسان­ تر می­ کنند.

نصب، تنظیم و اجرای انواع نسخه­ های ویندوز سرور از تخصص­ های کارشناسان شبکه گروه نوین­ نت می­ باشد. در این راستا علاوه بر تنظیمات کلی ویندوز سرور، اجرای سرورهای DNS، DHCP، سرویس Active Directory و … نیز از خدمات ما در این حوزه به شمار می آیند. گروه نوین نت قادر به درج برنامه زمانی برای پشتیبان­ گیری، اشتراک فایل و مابقی نیازهای مرتبط با قرارگیری ویندوز سرور در شبکه می­ باشد. برای هماهنگی جهت بازدید سرور شما و مشاوره در خصوص انتخاب نسخه ویندوز سرور، فرآیند نصب و پیش­نیاز های لازم با همکاران ما در ارتباط باشید.

برای اطلاع از تازه های تکنولوژی، همراه نوین نت باشید

مطالب دیگری که شاید برای شما مفید باشد

ترندهای سئو 2025
سئو

سئو در سال 2025: ترندها و تغییرات مهم

سئو (SEO) همیشه در حال تغییر است و موتورهای جستجو به‌خصوص گوگل، با آپدیت‌های مداوم الگوریتم‌های خود، نحوه نمایش نتایج را بهبود می‌بخشند. اگر می‌خواهید